Home Make Money Online What Makes a Good and High-Quality Backup? – Avalon Blog

What Makes a Good and High-Quality Backup? – Avalon Blog

0
What Makes a Good and High-Quality Backup? – Avalon Blog

Sigurnosne kopije web stranica i e-pošte, odnosno backup, su izuzetno važne. Prema istraživanju codeguard.com, svake 3,5 sekunde dolazi do učinkovitog napada na neku web stranicu. No, postoji više razloga zašto je sigurnosna kopija podataka od velike važnosti.

avalon backup

Sigurnosna kopija web stranice – vrste prijetnji

Ispitali smo 6301 web stranicu temeljenu na WordPress CMS-u i pokazalo se da su problemi s ažuriranjem na nove i sigurne verzije veliki. Najveći problemi se javljaju s dodacima, pri čemu čak 80,3% web stranica ima zastarjele verzije dodataka. Ovi rezultati ukazuju na nebrigu o osnovama sigurnosti web stranica, što olakšava napadačima da manipuliraju datotekama web stranice. Vraćanje nezaražene verzije iz sigurnosne kopije postaje jedino rješenje u takvim situacijama.

Međutim, hakerski napadi nisu jedini razlog za potrebu vraćanja podataka iz sigurnosne kopije. Ostali razlozi uključuju:

Vlasnik web stranice greškom briše datoteku Neželjeno uređivanje datoteke od strane programera Neželjeno softversko uređivanje datoteke Namjerno/zlonamjerno brisanje ili uređivanje datoteka od strane, na primjer, otpuštenog zaposlenika Kvar hardvera u hosting tvrtki

Sigurnosna kopija web stranice, e-pošte i baza podataka

Na serverima hosting tvrtki postoje mnogi resursi. Posebna pažnja se pridaje datotekama, jer web programeri najčešće rade na njima. Vlasnici tvrtki često cijene mogućnost učinkovitog vraćanja slučajno izbrisane pošte. Kod web stranica za e-trgovinu posebno su važne baze podataka, jer u njima se prikupljaju narudžbe. Gubitak podataka iz takve baze bio bi katastrofa. Većina korisnika se oslanja na mehanizme koje nudi hosting tvrtka za upravljanje sigurnosnim kopijama.

Što čini dobar i kvalitetan backup?

Da bi bio dobar i koristan, backup mora biti automatiziran i pouzdan, bez intervencije vlasnika web stranice. U tom smislu, mehanizam sigurnosne kopije pokrenut s razine hostinga je najbolje rješenje. Vlasnik web stranice se ne mora brinuti o implementaciji sigurnosne kopije, a takav backup će funkcionirati i u slučaju oštećenja datoteka. Važno je imati “svježe” kopije koje će omogućiti vraćanje web stranice u stanje koje je bilo prije oštećenja podataka. Kopije se obično čuvaju samo određeno vremensko razdoblje, zbog čega je važno redovito provjeravati stanje sigurnosnih kopija.

Backup 7 × 4 × 3 – što to znači?

U skladu s ovim činjenicama, implementirali smo sustav sigurnosne kopije stranica 7 × 4 × 3. To znači da se vaši podaci sigurnosno kopiraju svakodnevno, a mi čuvamo kopije posljednjih sedam dana. Na taj način, čak i ako se infekcija dogodi u nedjelju, još uvijek možete vratiti kopiju web stranice iz subote u utorak.

Također smo uveli i mjesečne sigurnosne kopije, kojima se podaci sigurnosno kopiraju zadnji dan u mjesecu, a mi čuvamo posljednje tri kopije za vas. Na primjer, ako je to ponedjeljak, kopija se čuva do sljedećeg ponedjeljka kada se mijenja novom. Tijekom tog vremena, imate pristup dnevnim sigurnosnim kopijama koje su “svježe”. Kopije iz prethod

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here